I videoklippet kan du höra vad några av deltagarna tycker om sommarlägret i Haninge. Foto: SVT

Gratis sommarläger lockar barn i Haninge

Uppdaterad
Publicerad

Över 200 barn är med på sommarläger på Torvalla IP i Haninge. Förutom parkour, dans, bollsporter och andra aktiviteter får barnen lära sig mer om vilken mat som kroppen blir glad av. Och allt är gratis.

Sommarlovslägret på Torvalla IP för barn i åldrarna 7 till 10 år arrangeras av Fredagsfys Sverige, som är en satsning av Riksförbundet Hälsofrämjandet i samarbete med Haninge kommun och Korpen Haninge. Under tre dagar får barnen testa olika fysiska aktiviteter som parkour, basket, fotboll, yoga och dans. Deltagarna får även vara med på en inspirationskurs som handlar om sunda kostvanor där man även får chans att prova på att göra egna bärsmoothies. 

Initiativtagaren Susanna Almström har märkt att många barn inte har råd att ta sig till eller från olika läger, även om de är billiga eller till och med gratis. Därför har man i år bjudit in barnen till lägret via kommunens fritidsavdelningar. Pedagogerna följer då med till dagslägret och engagerar sig i de olika aktiviteterna tillsammans med barnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.