Magnus Widell, vd Gröna Lund, hoppas på att öppna i vår. Foto: Erik Lejdelin/SVT

Gröna Lund förbereder öppning till våren

Uppdaterad
Publicerad

Ända sedan säsongsslutet i november 2019 har Gröna Lund hållit stängt, och nöjesparken har stått nästan helt utan intäkter sedan dess. Men nu förbereder man sig på att slå upp portarna i april.

Som mycket annat har Gröna Lund drabbats hårt av pandemin. Hårdare än många andra verksamheter, enligt vd:n Magnus Widell.

– Vi har inte haft några intäkter alls sedan november 2019. Det är klart att det varit extremt tufft, säger han.

Rekryterar 1 500 personer

Men nu planerar tivolit för att öppna i april i år. Totalt 1 500 personer ska rekryteras, lika många som inför en vanlig säsong. Detta trots att Stockholms fortfarande har omfattande smittspridning och att många strikta restriktioner fortfarande ligger kvar.

– Det är klart att vi lyssnar på det läge som är i samhället. Skulle det vara så att smittoläget fortfarande är så allvarligt så förstår vi också att vi inte kommer få öppna. Men vi måste välja att se det positiva för om vi inte påbörjar de här processerna nu så kommer vi inte kunna öppna förrän långt in i sommaren, säger Magnus Widell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.