Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisens om vad som gäller vid väskförbud. Foto: Storyblocks/SVT

Gröna Lunds väskförbud omfattar bara konsertpublik

Uppdaterad
Publicerad

Väskförbudet på Gröna Lund gäller för konsertbesök vid större evenemang. Tidigare omfattades alla besökare under dagar av konserter, men nu har nöjesparken hittat en ny lösning.

– Vi har hittat ett mer träffsäkert väskförbud som bara gäller de som ska gå på konserterna, säger Annika Troselius, presskommunikatör på Gröna Lund.

Väskförbud vid stora evenemang infördes av polisen i samband med att terrorhotnivån höjdes i Sverige. På Gröna Lund har konserter omfattats av förbudet. Trots det har alla besökare varit tvungna att lämna ifrån sig väskan på konsertdagar – även de som bara besökt nöjesparken.

Nu ändrar Gröna lund strategi, vilket innebär att bara konsertbesökare som står inom ett avgränsat område inte får ha med sig väskor. Något som Expressen var först att uppmärksamma.

Orsaken till att alla besökare tidigare omfattades av väskförbudet berodde enligt Gröna Lund på att nöjesparken fått sen information från polisen och att de behövt tid att anpassa verksamheten till väskförbudet.

Gäller två timmar innan konsertstart

Konsertevenemang med färre besökare på exempelvis Lilla scen och danskvällar omfattas inte av väskförbudet.

De nya reglerna börjar gälla två timmar innan konsertstart och från och med lördagen den 25 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.