Här är gymnasieskolorna med längst kölista

Publicerad

Fortfarande hoppas många elever på att komma in på sina förstahandsval till de program de sökte till i våras. Här är Gymnasieantagningens lista på skolorna med längst kö.

Det var rekordmånga elever som sökte till gymnasiet i Stockholms län i våras. Enligt siffror från Gymnasieantaningen antogs 32 100 elever och av dessa kom 68% in på sitt första handsval. Övriga elever har hamnat på reservlistor som ska användas vid avhopp.

– Skolorna tar över reservantagningen vid skolstart. De får en lista och skolorna ska följa turordningen på listan så länge det finns reserver, säger Charlott Rydén som är verksamhetschef på Gymnasieantagningen.

Anna Whitlocks gymnasium på Kungsholmen har haft högst söktryck, med 958 reserver i kö, den följs av Tibble Gymnasium i Täby med 666 reserver och Östra Real på Östermalm med 657 reserver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer