Foto: Iman Tahbaz/SVT

En person häktas efter explosionen i Hässelby

Uppdaterad
Publicerad

En person har häktats på sannolika skäl efter explosionen i Hässelby tidigare i veckan. Personen är misstänkt för försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse. Identiteten på den häktade personen är sekretessbelagd.

Det var vid 01.30-tiden i torsdags som polisen larmades till en kraftig explosion i Hässelby i västra Stockholm. Detonationen förstörde stora delar av fasaden till ett radhus och skadade ytterligare tre bostäder. De boende i de skadade radhusen har varit tvungna att lämna sina hem.

SVT har tidigare rapporterat att sex personer anhölls under torsdagskvällen. Polisen har inte velat kommentera om personerna är kända för polisen sen tidigare, eller exakt vad de är misstänkta för.

Enligt åklagaren Alexandra Bittner har de övriga fem försatts på fri fot:

– Det fanns inte skäl att hålla dem häktade men alla är fortfarande misstänkta. De är misstänkta för delaktighet i det här. Jag kan inte säga så mycket mer då jag inte vill påverka utredningen.

Åklagaren vill inte kommentera beslutet att sekretessbelägga den häktade personen.

Anhöriga till rappare

Enligt uppgifter till SVT bor anhöriga till en känd rappare på adressen. Rapparen har tidigare kopplingar till kriminella nätverk och öppet visat stöd till den kriminella ledaren ”Kurdiske räven”.

En vuxen fördes till sjukhus efter explosionen men skadorna bedömdes vid ett tidigt skede inte som livshotande. Händelsen utreds som mordförsök och allmänfarlig ödeläggelse.

Åtal ska väckas senast sista mars.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se explosionen i radhusområdet. Foto: Crime Sweden Investigators

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.