Misstänkt för mord vid ridskola släppt

Uppdaterad
Publicerad

Kammaråklagare Erik Wendeby hävde i dag häktningsbeslutet för den man som är misstänkt för mordet vid Swartlings ridskola i Stockholm för 17 år sedan.

– Brottsmisstanken kvarstår tills vidare, men den fortsatta förundersökningen kan för närvarande bedrivas med den misstänkte på fri fot, säger kammaråklagare Erik Wendeby i ett pressmeddelande.

Mannen häktades den 24 november i fjol. I december flyttades han till en rättspsykiatrisk avdelning och det beslutades att han ska genomgå en liten sinnesundersökning.

Mordet vid Swartlings ridskola 1996

Hamnade hos cold case-gruppen

Det var tidigt på morgonen den 14 oktober 1996 som en 25-årig student hittades svårt knivskuren vid ridskolan nära Valhallavägen. Han avled senare samma dag av sina skador.

Det olösta mordet hamnade så småningom hos polisens så kallade cold case-grupp.

En okänd man larmade SOS om vad som hänt. Han berättade andfådd om hur han sett en person bli knivskuren och rånad. En av polisens teorier är att det är mördaren som har ringt larmsamtalet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet vid Swartlings ridskola 1996

Mer i ämnet