default_caption

Tre häktade för mordet i Solna

Uppdaterad
Publicerad

Två 25-åriga män har häktats på sannolika skäl misstänkta för mord och rån. En 18-årig kvinna häktades för grovt rån.

I dag hölls häktningsförhandlingarna mot de fyra misstänkta i fallet med den döde 32-årige man som hittades i ett skogsområde i Solna den gångna helgen.

Den första häktningsförhandlingen gällde den 18-åriga kvinnan. Den hölls bakom låsta dörrar. Kvinnan bestrider mordet men medger rån, berättar ABC:s reporter Colette van Luik på plats i Solna tingsrätt. Tingsrätten beslutar att kvinnan ska häktas på sannolika skäl misstänkt för rån och grovt rån.

Misstänkt mord i Solna

Den 15-åriga flickan slipper sitta i häkte med tanke på hennes låga ålder. Hon blir i stället ett fall för socialtjänsten. Hon är dock fortfarande misstänkt för rån och grovt rån.

Åklagaren vill att 15-åringen skulle häktas för rån och mord, alternativt medhjälp till mord. Flickan föll i gråt när tingsrätten meddelade sin bedömning. Hennes försvarare meddelar ändå att hon är lättad.

Gjorde tummen upp

Även förhandlingen om 15-åringens eventuella häktning hölls bakom stängda dörrar. Flickan fick avslag på att ha sin mamma med sig i salen. Den dödade mannens vänner som satt med i salen gjorde tummen upp när detta meddelades.

Den förste av de två 25-åriga männen häktades, på sannolika skäl misstänkt för mord och rån. Han såg helt oberörd ut när tingsrätten meddelade sitt beslut.

Även den andre 25-årige mannen häktas, på sannolika skäl misstänkt för för mord och rån.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Solna

Mer i ämnet