Många pendeltågsavgångar är inställda under fredagen. Foto: TT

Hälften av pendeltågen inställda i morgonrusningen

Uppdaterad
Publicerad

Pendeltågsresenärerna får räkna med en tuff fredag. P4 Stockholm rapporterar att hälften av alla pendeltågsavgångar är inställda under morgonrusningen. Enligt SL beror den kraftigt reducerade trafiken på personalbrist.

Den senaste tiden har normaltillståndet i pendeltågstrafiken varit att trafiken körts med färre tåg än det var planerat för. Orsaken har varit personalbrist.

På fredagen uppger SL att det just idag, den 26 maj, är extra många tåg inställda, även det beroende på personalbrist.

Strulet med pendeltågen i Stockholm

På vissa sträckor kommer bussar ersätta tågtrafiken men vid sjutiden på fredagsmorgonen var det inte klart exakt hur och var bussarna sätts in.

SL uppmanar resenärerna att hålla sig uppdaterade på sl.se eller i SL-appen.

Även stopp i trafiken Stockholm-Göteborg

Samtidigt drabbades även tågen mellan bland annat Stockholm och Göteborg respektive Stockholm och Malmö efter ett signalfel i Gnesta. Till följd av signalstoppet ställdes flera avgångar in.

Vid 08.30-tiden meddelade Trafikverket att felet var åtgärdat och att trafiken återigen kunde rulla nästan som vanligt igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strulet med pendeltågen i Stockholm

Mer i ämnet