Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mohamed Khalil: tränare, grundare av en fotbollsskola och prisad av kungen. Men som tolvåring var det nära att han lämnade fotbollens värld överhuvudtaget då föräldrarna inte hade råd med klubbens medlemsavgift. Foto: Omar Daham/SVT

Hade inte råd att spela fotboll som liten – nu hjälper han andra barn

Uppdaterad
Publicerad

Det var nära att Mohamed Khalil slutade spela fotboll som liten för att föräldrarna inte hade råd. Nu är han fotbollstränare, grundare av en fotbollsskola och har fått pris av kungen.

Mohamed Khalil är en av fem ledare som i år har fått Kompassrosen, ett pris och stipendie från självaste kungens stiftelse. Khalil prisas för både sin roll som ungdomstränare i Konyaspor KIF men också för att han har startat en fotbollsskola.

Den senare är tänkt att vara till för barn som vill satsa lite extra på fotbollen, men som inte alltid har de ekonomiska förutsättningarna. En problematik som han själv har erfarenhet av.

Se Mohammed Khalil berätta sin historia om när han själv inte hade råd med fotbollen i klippet ovan.

Kompassrosen

Kompassrosens stipendie delas ut av kungens stiftelse Ungt ledarskap. Mohamed Khalil fick sitt pris för att han ”med omtanke och praktisk handlingskraft kämpar för rättvisa och barns rätt till en meningsfull fritid”.

Källa: Ungt ledarskap

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet