Björn Mattsson har fått hjälp av socialen men det har kostat honom både fysiskt och psykiskt, berättar han. Foto: Mattias Lodding

Björn Mattsson: ”Mitt ärende har handlagts av 18 olika personer”

Uppdaterad
Publicerad

Björn Mattsson bor i Tensta och fick hjälp av socialtjänsten för att få hjälp med bostad och försörjningsstöd sedan 2017. Men sedan dess har han fått förklara sin situation för 18 olika handläggare och andra tjänstemän inom kommunen.

– Varje ny person innebär en risk för att man inte ska komma överens, det gör mig jätteorolig, säger Björn Mattsson.

Att få hjälp från socialen i Spånga-Tensta kan vara svårt, berättar Björn Mattsson.

– Jag fick avslag på att resa och besöka min dotter i Sundsvall på hennes 18-årsdag. Så jag hade inte råd att åka. När jag väl överklagat och fått rätt i domstol var födelsedagen redan över. Hon blev besviken och sårad, och det var svårt att förklara, säger Björn Mattsson.

När han hade det som värst satt han som hemlös på Centralen med en väska under armen.

Förklarar om och om igen

Men nu måste han förklara sin situation om och om igen för en strid ström av handläggare, biträdande chefer och annan personal på socialkontoret.

Abdi Nur-isse är chef för avdelningen för Individ och familj i Spånga-Tensta. Han avböjer att kommentera situationen till SVT Nyheter.

– Vår ambition är att ha en bra kontinuitet, skriver han i ett kort mejl till SVT Stockholm.

Hör Björn Mattsson berätta om sina vändor på socialkontoret i Spånga-Tensta i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.