Jan Söderström vill att regeringen utreder kommunernas p-avgifter.

Han satte ”p” för stadens p-avgifter

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i vintras fick Jan Söderström rätt mot Stockholms stad gällande p-avgifter i Bromma. Nu har kommunen modifierat p-planen i området. Han fortsätter att driva frågan och skriver i en debattartikel i DN att regeringen borde utreda frågan.

Brommabon Jan Söderström har jobbat med trafikfrågor under i princip hela sitt yrkesliv, och han har bland annat jobbat på Vägverket och på Sveriges kommuner och landsting. När Stockholm stad införde p-avgifter runt om i Bromma i början av förra året överklagade han stadens beslut, som han menade var fattat på felaktig grund.

I slutet på 2018 fick han rätt och Stockholm stad har nu ändrat p-planen för Bromma.

Sverige bör följa tyska exemplet

I måndagens Dagens Nyheter fortsätter Jan Söderström på temat i en debattartikel, där han också lyfter hur felparkeringsavgifter skiljer sig mellan olika kommuner.

– Jag tycker att regeringen borde utreda om Sverige istället borde följa den tyska modellen, där parkeringsavgifter ser likadana ut i hela landet och alltså inte skiljer sig åt mellan kommunerna.

Klicka på videon för att höra varför Jan Söderström tycker att Sverige bör ta efter den tyska modellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.