Handelskammarens vd Maria Rankka menar att det vore stor skada på Stockholms image om Spotify lämnar staden. Foto: Orlando G. Boström

Handelskammaren oroade över situationen

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms handelskammares vd Maria Rankka är väldigt bekymrad över att Spotifygrundarna hotar att lämna Stockholm.

Maria Rankka menar att en Spotifyflytt har samma symboliska värde i den kreativa industrin och tech som om Ericsson skulle lämna Sverige. Följdeffekterna och imageskadan kommer att bli stor om detta blir verklighet, enligt Rankka.

– Politiken måste nu agera för att förbättra bostadssituationen, optionsbeskattningen och bla införa satsningar på programmering i skolan, säger Maria Rankka, vd Stockholms Handelskammare.

Hon skriver i ett mejl att hon är mycket bekymrad över Spotifygrundarna öppna brev där de skriver att de funderar på att lämna Stockholm och Sverige, till stora delar på grund av bostadsbristen och bristen på programmerare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.