• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Här är bussen som går på vattnet

Uppdaterad
Publicerad

En amfibiebuss trafikerar nu Stockholms gator – och vatten. ABC följde med på en tur.

Den nya buss-båten ska köra stockholmare och turister.

– Det är Sveriges första amfibiebåt och den har plats för 46 passagerare, säger ägare Max Ekvall.

Bröderna som äger den har beställt farkosten från USA. Och efter mycket om och men har den till slut fått godkänt i Sverige.

– Många undrar om den är säker, och det är den, säger Max Ekvall.

Den nya buss-båten ska köra stockholmare och turister. Kapten växlar om från marin drift, till vanlig vägdrift via några enkla knapptryckningar.

ABC: Nu är det nästan vindstilla idag, eller i alla fall, det blåser väldigt lite, vad händer om det blir sjögång?

– Hon klarar faktiskt upp till två meters vågor. Men i det här inhägnade området där vi befinner oss, så tror jag inte att det har hänt. Vilket gör tat vi kan i stort sett nästan alltid köra, säger kapten Paul Ekvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.