Foto: Adam Ihse / TT

Här är de coronasmittade i Region Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen bekräftades 60 nya coronafall i Stockholm. Det innebär att i skrivande stund har 207 fall i regionen konstaterats. Till och med måndagen har ungefär 2 300 personer provtagits.

För att följa vår rapportering om coronaviruset i Stockholm – klicka här.

10 mars

60 nya fall har bekräftats i Stockholm. Den totala siffran uppgår nu till 207 smittade i Stockholms län. Två av personerna är i behov av intensivvård.

9 mars

32 nya fall har bekräftats i Stockholm. Den totala siffran för länet är nu uppe i 147 personer.

8 mars

14 nya fall i Stockholm bekräftas. Den totala siffran uppgår nu till 115 personer i länet. I Sverige rör det sig om över 200 bekräftade fall.

7 mars

Ytterligare 21 nya fall av corona har bekräftats i länet. Den totala siffran uppgår nu till 101 personer. Under lördagen meddelande Region Stockholm även att en person som under torsdagskvällen fördes med ambulans till Danderyd sjukhus har blivit smittad av viruset.

6 mars

21 nya fall av corona har bekräftats i länet. Totalt är 80 personer smittade av covid-19.

5 mars

Dagens rapport från Region Stockholm visar att 28 ytterligare personer konstaterats smittade av covid-19. Det gör att totalt 59 personer i länet har smittats av det nya coronaviruset.

4 mars

Sexton ytterligare patienter konstaterades under onsdagen smittade av covid-19. Det gör att totalt 31 personer i länet har smittats av det nya coronaviruset fram till och med den 4 mars. De smittade patienterna vårdas isolerat för att minska risken för vidare smittspridning.

3 mars

Tio nya fall i Region Stockholm konstateras. Vid lunchtid bekräftas fyra nya fall i Region Stockholm. Alla har rest i Italien. Under kvällen bekräftar man ytterligare sex fall. Fyra har rest i norra Italien och en är närstående till en av dessa. Den sjätte personen anlände nyligen från Iran. Det finns ingen koppling till tidigare fall i Stockholm. Ett av fallen är en student på Stockholms universitet, Campus Kista. Det meddelar SU på sin hemsida.

2 mars

Ytterligare en person i Region Stockholm konstateras smittad med coronaviruset. Personen kom nyligen till Sverige från norra Italien, och vårdas på Karolinska universitetssjukhusets infektionsklinik.

29 februari

Ännu ett fall i Stockholmstrakten konstateras. Denne har koppling till den medelålders kvinna som hade rest i Iran, och upptäcktes tack vare smittspårning.

28 februari

Ytterligare två personer i Region Stockholm konstateras vara smittade av det nya coronaviruset.

De två personerna är närstående till den kvinna som bekräftades smittad dagen innan. Iran pekas nu ut som ett av de hårdast drabbade länderna. Personerna hålls isolerade, meddelar sjukvården.

27 februari

En medelålders kvinna i Stockholm som en vecka tidigare har kommit hem från en resa i Iran blir det första fallet i Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet