Gunnel Simonsson och hennes man väntade med att få sprutan på grund av gårdagens trängsel. – Det var nästan oframkomligt. Foto: SVT

Drive-in-vaccination skapade trafikkaos och trängsel

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen öppnade Familjeläkarnas vårdcentral i Saltsjöbaden sin drive-in-mottagning för vaccination mot covid-19. Redan innan de slagit upp portarna var det så många 80-plussare på plats att det utbröt trafikkaos och trängsel, enligt flera vittnesmål. Nu utreds händelsen av regionen.

De flesta vårdcentraler erbjuder nu sina 80-plussare vaccin med kallelser och tidsbokning, men i Saltsjöbaden har Familjeläkarna valt att erbjuda en annan lösning, nämligen drop-in och drive-through, utan tidsbokning.

Igår var första dagen och flera patienter har vittnat om att det vid öppningen blev ett sånt trafikkaos att det slutade med att de äldre fick trängas inomhus i vårdcentralens lokaler istället.

Corona i Stockholm

Gunnel Simonsson var där under onsdagen för att skjutsa sin man som skulle vaccinera sig. De upplevde situationen som så pass kaotisk att de till slut struntade i vaccinet och åkte hem istället.

I klippet kommenterar också Familjeläkarnas verksamhetschef Stefan Amér det inträffade.

– Vi hade kanske underskattat intresset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet