Här föder hon inför tusentals följare

Bloggaren Margaux Persson Dietz hade under hela sin graviditet uppdaterat sina följare på hur magen växte. När det var dags för förlossning filmades även den.
– Det här är absolut det mest privata jag lagt upp, säger hon.

För tre veckor sedan födde bloggaren Margaux Persson Dietz en son. Hur själva förlossningen gick till går att se på hennes vlogg.

– Jag var lite osäker inför förlossningen på om vi skulle filma allt. Man vet ju inte hur man kommer må och så, men jag hade varit så öppen med min graviditet, berättar hon.

Redan innan förlossningen märkte Margaux Persson Dietz att hon fick allt fler gravida följare.

Klipp som kan minska förlossningsrädsla

– Det var hundratals kommentarer från gravida som kände rädsla inför förlossningen, säger Margaux Persson Dietz som hoppas att gravida kvinnor ska känna sig lite tryggare genom att se hennes egen upplevelse.

Själva filmningen skedde via selfiestick och till stor del stod barnmorskor bakom kameran. Videoklippet har setts av över 100.000 tittare.

– Jag har fortfarande svårt att se slutet trots att det gått flera veckor. Men BB Stockholm och alla barnmorskor var fantastiska.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

FÖRLOSSNINGSVÅRDEN

Mer i ämnet