Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här fylls granen med klappar till barn i ekonomisk utsatthet Foto: Frida Claesson/SVT

Här fylls granen med klappar till barn i ekonomisk utsatthet

Publicerad

Den ståtliga julgranen på Högberga gård på Lidingö badar i julklappar. Under december månad kan nämligen alla som vill sprida extra glädje till ekonomiskt svaga familjer lämna paket under granen.

– Intresset har varit enormt, säger hotelldirektör Tina Dernelid.

Att människor blir extra givmilda under julen märks tydligt på Högberga Gård. Invånarna på Lidingö har tillsammans samlat in långt över hundra julklappar. Insamlingen sker i samarbete med Lidingö Stad, och när granen är full, ser staden till att klapparna delas ut till barn som annars riskerar att bli utan.

– Det är ett enkelt sätt att ge ett litet bidrag som skänker stor glädje, säger hotelldirektör Tina Dernelid.

Hotelldirektör Tina Dernelid plockar upp julklappar som levererats till insamlingen. Foto: Frida Claesson/SVT

Julklappsinsamlingen startade 2015 i samband med flyktingkrisen och med åren har intresset för att bidra bara växt sig starkare. Den som vill vara med köper en julklapp, eller skänker något som finns hemma.

– På etiketten ska det stå vilken ålder klappen passar och om den är tänkt till en tjej eller kille. Vi vill ju att det ska bli så rätt som möjligt, säger Tina Dernelid.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer