SVT söker här upp företaget Flexident. Foto: SVT/Jimmy Kirvesmäki

Här konfronterar SVT bolaget som toppar listan

Uppdaterad
Publicerad

Via källor har SVT kommit över en intern lista från Region Stockholm över vilka vårdgivare som fått flest underkända fakturor för så kallad nödvändig tandvård. I toppen av listan finns bolaget Flexident AB som omsatte över 50 miljoner kronor 2018.
– Jag tror inte du förstår hur mycket bra vi gör också, säger bolagets vd till SVT.

Det råder sekretess över vilka fel tandvårdsbolagen gjort – något som gör att det inte heller går att säga vilka felbehandlingar som Flexident gjort. Det är dock inte det företag som fakturerat för avlidna patienter men utredningen visar att nästan 56 procent av Flexidents fakturor underkändes.

I pressmeddelande: ”Oacceptabelt”

Sent under tisdagseftermiddagen publicerade Flexident ett pressmeddelande med anledning av SVT:s avslöjande. I pressmeddelandet välkomnar bolagets vd att deras fakturor granskas.

– Jag tycker att det är bra att våra behandlingar och fakturor granskas. Vi ska aldrig fakturera regionen utan att allting är rätt och riktigt. Fusk och mygel är oacceptabelt hos oss, säger han i pressmeddelandet.

Bolaget ska enligt pressmeddelandet också initierat en intern granskning av tandvårdsinsatser och debiteringar inom nödvändig tandvård.

Se när SVT konfronterar Flexident i videon

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tandvårdsfusket

Mer i ämnet