Här ökar bostadspriserna mest

Uppdaterad
Publicerad

Priserna på bostadsrätter och villor i Stockholmsområdet fortsätter att stiga. Störst är ökningen i Ekerö kommun, där priserna ökat med 40 procent.

Enligt Mitt i är det ytterområdena och i kranskommunerna som bopriserna ökat mest.

– De här siffrorna säger att bostadsrätter hackar något i innerstan och att villor i ytterområden går upp. Men det är också lite typiskt sommaren, säger Fredrik Kullman, vd på Bjurfors i Stockholm, till tidningen.

Siffrorna är framtagna av bostadssajten Booli i samarbete med mäklarfirman Bjurfors och jämför det senaste halvåret med samma period 2016.

Ekerö och Skarpnäck ökar mest

Av kommunerna i Stockholms län står Ekerö för den största ökningen: 40 procent, följt av Nynäshamn och Österåker, med ökningar på 26 respektive 18 procent.

När det gäller stadsdelarna i Stockholms stad ökar Skarpnäck mest, med 15 procent. Därefter kommer Östermalm och Norrmalm, som båda ökar med 10 procent.

Det är bara i Skärholmen och Rinkeby som priserna inte ökat. I Skärholmen har priserna stått still och i Rinkeby har de sjunkit med 14 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.