Militärövningen Aurora intar Stockholm, här övar hemvärnet i Hjorthagen på att inta ett ockuperat hus. Foto: Simone Vargas Löfstedt

Här övar försvaret i Stockholm – var beredda på skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Nu drar Försvarets stora övning Aurora in i Stockholm. Det kan höras skottlossning och smällar när Hemvärnet övar på flera platser runtom i Stockholm, men det är bara lös ammunition.

Här kommer du märka av Aurora i Stockholm:

Södermalm – Hemvärnet övar på östra Södermalm, från Götgatan bort till Danvikstull, mellan Folkungagatan och Ringvägen/Katarinavägen. I området runt Spårvägsmuseet ska man öva stridsaktiviteter och det kan bli skjutningar med lös ammunition.

Bromma flygplats – Hemvärna övar väster om flygplatsen mellan Kvarnbacksvägen, Spångavägen och Bällstaån, och ett område söder om flygplatsen. Skottlossning och avspärrningar kan förekomma på flera platser, framför allt runtom grönområdena.

Hjorthagen – Hemvärnet övar runtom större delen av Hjorthagen, stridsaktiviteter med skottlossning i ett mindre område söder om Ropstens t-banestation.

Sörentorp – Hemvärnet övar, soldater kommer gruppera och genomföra stridsaktiviteter och skottlossning kan förekomma mellan skjutbanan och Sollentunavägen.

Gärdet – Försvarsdagen hålls på söndag på Gärdet, militära fordon kommer att ta sig genom staden..

Kungsängen – Livgardets övnings- och skjutfält i Kungsängen kommer att stängas av fredag till söndag. Buss 557 kommer att ta en alternativ väg.

Södertälje – från söndag 24/9 till onsdag 27/p kommer det vara mycket militär trafik i området söder om Södertälje och förband kommer även röra sig i markerna.

Södra skärgården – fram till söndag märker man av båttrafik och övningar med stridsbåtar, svävare och trossbåtar i och omkring Hårsfjärden, Korsö och Utö.

Arlanda -  Flera militära transporter när förband omgrupperas från Enköpingsområdet mot Arlanda.

Roslagen – militär trafik på Rådmansö, man kan också förvänta sig träffa på soldater i skogen. Övning pågår fram till söndag i området från Grisslehamn till Rådmansö och i Roslagens skärgård ut mot Yttre Hamnskär, det inkluderar militära båtar och flyg.

På söndagen kommer man dessutom ta sig genom hela staden, från Uppsala/Arlandaområdet till Södertäljetrakterna.

LÄS MER: Det här är Aurora

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.