Garagelokalen ska byggas om till lägenhet Foto: Wallin & Co

Här såldes ett garage – som bostad

Uppdaterad
Publicerad

Lite då och då dyker garage upp till försäljning på Stockholmsmarknaden. På Stora Essingen såldes nyss en 28 kvadratmeter stor garagelokal som ska bli bostad.

Utgångspriset på garaget som en bostadsrättsförening nyss sålde låg på 795.000 kronor. Men slutpriset hamnade på 1,4 miljoner, en ökning med drygt 75 procent.

– Vi annonserade garaget inklusive godkänt bygglov med ritningar. Det blev ett jättestort intresse, det hade vi inte räknat med, säger Kerstin Wallin, fastighetsmäklare på Wallin & Co.

De 28 kvadraten ska köparen nu bygga om till lägenhet, något Stockholm Direkt var först med att berätta.

– Fyra olika budgivare hade samma bud på 1,4 miljoner. Då valde föreningen den person som ska bygga för att bo där.

Utsikten som den blivande bostaden får Foto: Wallin & Co

Men att bo i en garagelokal, är det attraktivt?

– Det ligger väldigt fint på hög höjd. Det finns bygglov för att ta upp fönster och bygga altan. Då får man västerläge och utsikt över villataken. Man får även lite ”mäklarutsikt”, alltså sjöglimt på vintern, säger Kerstin Wallin.

LÄS MER: Garageplats såldes för 1,5 miljoner kronor

Andra garage i Stockholmsområdet har gått för miljonbelopp, var det inte ett väldigt lågt utropspris?

– Men det kostar bara 500 kronor i månaden att stå på gatan. För att vara Stora Essingen så var det ett rimligt utgångspris. Jag har jobbat som fastighetsmäklare sedan 1990 och har bara sålt ett annat garage tidigare. Det var 60 kvadratmeter stort och gick för 2,1 miljoner kronor.

Hon fortsätter:

– Det var i samma förening på Stora Essingen och köparen var en person som redan bodde i fastigheten. Han byggde en trappa ner från lägenheten till garaget.

Garaget sett utifrån Foto: Wallin & Co

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.