Här planeras nya bostäder för flyktingar

Uppdaterad
Publicerad

Slakthusområdet, Älvsjömässans parkering och Sätra IP är några av platserna som föreslås i en första etapp där nya flyktingbostäder ska byggas.

Det gäller lite drygt 1300 bostäder som Stockholms stad nu ska ansöka om bygglov för som tillfälliga flyktingboenden. Det har tidigare spekulerats om att några av bostäderna skulle placeras på Östermalm, men så ser det inte ut att bli i nuläget.

– Just nu hittade vi inget på Östermalm som var möjligt, säger Lena Karlsson som är samordnare på stadsledningskontoret. 

Nu ska ansökan om bygglov behandlas och förhoppningen är att börja placera ut modulhusen i september, om allt går enligt plan.

– Det ska inte se ut som några barackstäder, det ska se snyggt ut och bli en bra miljö såväl ute som inne för de som bor där och för de som bor i området, säger Lena Karlsson.

Här ska bostäderna placeras

Älvsjömässans extra parkering, Huddingevägen på Örbysidan (Enskede-Årsta-Vantör)

Slakthusområdet, gamla spåren nedanför Hallvägen (Enskede-Åsta-Vantör)

Kvarteret Naturvården vid Beckombergaområdet, Spångavägen/Beckbornas väg (Bromma)

Invid kvarteret Miraklet, Arrendevägen/Småbrukarvägen (Spånga-Tensta)

Parkering längs Bergslagsvägen vid Grimsta (Hässelby-Vällingby)

Hagsätravägen, kvarteret Svedjaren (Enskede-Årsta-Vantör)

Sätra IP, mindre del av parkeringen längs Bredängsvägen (Skärholmen)

Källa: Stockholm stad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.