Elena Andersson var tidigare gymnasielärare, men från och med nu är hon anställd inom stadens äldreomsorg. ”Jag har känt att jag också vill hjälpa till”, säger hon. Foto: Frida Jareteg

Här snabbanställer staden till äldreomsorgen

Publicerad

Många vill hjälpa till i den ansträngda situationen som råder inom vård och omsorg. Därför snabbrekryterar nu Stockholms stad både utbildad och oerfaren personal till timanställningar inom äldreomsorgen.

På Clarion Hotel Stockholm på Ringvägen har Arbetsmarknadsförvaltningen öppnat upp ett bemanningscentrum och redan de första dagarna var det mycket människor i lokalerna.

Alla som gjort intresseanmälningar välkomnas hit för att gå igenom en rekryteringsprocess – den som är utbildad kan gå rakt in i arbete, medan den som inte har någon erfarenhet får gå en snabbutbildning på fem dagar.

Så funkar det

Bemanningscentret är öppet tillsvidare, vardagar klockan 8-18.

Anställningarna är just nu inom hemtjänst och äldreboenden.

Den som är intresserad av en anställning måste ha anmält sig innan man kommer dit, på Stockholms stads hemsida.

När anställningen börjar hamnar man i en bemanningspool som sedan portionerar ut arbetskraft till de olika stadsdelarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.