Under några söndagar i december kommer artisterna att spela i Högdalen för att samla in pengar till barn i krigsdrabbade länder. Foto: SVT

Hiphop- artister kör adventskonserter i Högdalens centrum

Uppdaterad
Publicerad

En restaurang i Högdalen i Stockholm tar hjälp av sina hiphop- stammisar för att samla in pengar till biståndsorganisationen War Child, som hjälper barn i krigszoner.

Under alla fyra söndagar i advent uppträder några artister och dj:s på hamburgerrestaurangen Babas Burgers and Bites i Högdalens Centrum. Konserterna är gratis men förhoppningen är att publiken kommer att skänka pengar till War Child.

Ametist Azordegan drog igång eftermiddagen med hiphop-stjärnskotten Jamkid och S9ine. Den 16 december uppträder Nathan K för första gången live med nya singeln ”Down”.

Personal med bakgrund i länder som drabbats av krig

– Vi känner att vi vill ge något extra till gästerna, till samhället utanför tullarna. Vi har många artister som kommer och äter hos oss, så det blir enkelt, säger Ninos Basho, delägare på Babas Burgers and Bites.

– Artisterna är från området, så vi är också vänner och har vuxit upp ihop. De flesta som jobbar på restaurangen kommer från krigsdrabbade länder, en del kom för länge sedan en del nyligen. Jag själv är född i Sverige, men min familj kommer från Syrien.

Men hur funkar det om man ska ha konsert i en restaurang, det blir väl ganska fullt?

– Det är en ganska liten restaurang, men vi har flyttat lite bord. Det går bra!

Ninos Basho Foto: privat

Kompisar höjer varandra – det föder nya hiphop-artister

Ninos Basho tror att det finns många artister i södra stockholmsförorterna eftersom det helt enkelt skapats en bra gemenskap.

– Det finns många som rappar som kommer från Rågsved, Hagsätra. Vi är en bra familj här där kompisar trycker på och höjer varandra, berättar han.

Konsertprogram

2/12 artist: Jamkid, S9ine dj: Ametist kl 16-18

9/12 artister: Lova, Seedy djs: Shewit, Nivysound kl 18-20

16/12 artist: Nathan K djs: Diida, Mash Up International kl 16-18

23/12 artist: Ibbe dj: DJ Black Moose kl 16-18

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.