Högre lön till lärare och socialsekreterare

Uppdaterad
Publicerad

Fler bostäder i city och höjda löner för lärare och socialsekreterare. Det satsar Folkpartiet på i sin skuggbudget för 2016 som presenterades idag.

– Vi måste klara av rekryteringen av de lärare som behövs i Stockholm och ska vi lyckas med det måste vi fortsätta höja lönerna, säger oppositionsborgarrådet Lotta Edholm (FP).

Högre lön till socialsekreterare

Man öronmärker också 17 miljoner för kunna höja löner för socialsekreterare som arbetar med barnärenden.

Stockholmsbudget 2016

– Att jobba med barn är troligtvis det mest utmanande man kan göra som socialsekreterare och vi har väldigt stor omsättning bland personalen där. Därför måste vi höja lönerna, säger Lotta Edholm (FP).

Precis som Kristdemokraterna som också presenterar sitt förslag till budget idag, föreslår FP att alla personer över 85 ska garanteras plats i servicehus eller vård- och omsorgsboende.

Bostäder i city

Dessutom finns ett förslag om att var fjärde tillkommande kvadratmeter i city ska vara bostäder.

– Det var ett stort misslyckande med cityomvandlingen som innebar att vi nästan bara har kontorslokaler i city. Med fler bostäder blir city tryggare och med attraktivt, säger Lotta Edholm (FP).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stockholmsbudget 2016

Mer i ämnet