Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Visit Stockholms vd om hur bokningsläget ser ut för hotellen under Taylor Swift-helgen i Stockholm. Foto: Amanda Svensson/SVT

Högt tryck på hotellen inför Taylor Swifts konserter

Uppdaterad
Publicerad

I och med Taylor Swifts konserter i helgen förväntas över 200 000 personer besöka Stockholm. Det innebär att det kommer vara högt tryck på hotellrum och restauranger.

Under måndagen kom beskedet att ännu fler biljetter släpps.

– Det kommer bli smockfullt på hotellen, säger Caroline Strand, tf vd för Stockholm Business Region.

Taylor Swift är världens mest spelade artist på plattformen Spotify och förra året utsågs hon till tidningen Times Person of the year. Helgen 17-19 maj besöker hon Stockholm och i och med det kommer besökare från hela världen för att se hennes show.

Swift-effekt på andrahandsmarknaden

Hotellen i Stockholm har varit nästintill fullbokade sedan länge. Men det syns även en Swift-effekt på andrahandsmarknaden.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

I till exempel Stockholm, Solna och Sundbyberg har utbudet gått upp med 35 procent inför helgen, enligt siffror från företaget Qasa, som driver Blocket bostad. I helgen är det 50 procent dyrare per natt att hyra en bostad i andrahand – snittpriset ligger på cirka 2 500 kronor per natt.

– Vi ser en tydlig Taylor Swift-effekt på hyresmarknaden, betydligt högre än då Beyoncé spelade för ett år sedan då varken utbudet eller hyrorna stack iväg så här. Kanske säger det främst något om Swifts popularitet, men också att fler ser fördelarna med att hyra ut inför den här typen av evenemang för att dryga ut kassan, säger Isabelle Purits, kommunikationschef på Qasa.

Efter att ha sett över produktionen på plats släpps ytterligare ett begränsat antal biljetter till de tre spelningarna, meddelar arrangören på måndagen. Extrabiljetterna finns ute till försäljning nu.

Taylor Swift uppträder på Friends arena i Solna på fredag, lördag och söndag. Cirka 200 000 biljetter har sålts till konserterna, vilket är fler än Visit Stockholms vd nämner.

Hör Stockholm Business Region vd om hur besöksnäringen i Stockholm påverkas av konserterna i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

Mer i ämnet