Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Tomas Blideman/SVT

Hon tar över M-styret i Norrtälje

Uppdaterad
Publicerad

Under nästan ett halvår har moderaterna i Norrtälje letat efter en ny gruppledare efter att Bino Drummond meddelade att han slutar som politiker. Efter en långdragen process med mycket hemlighetsmakeri är det nu klart att Lotta Lindblad Söderman tar över som gruppledare och Kommunstyrelsens ordförande.

– Jag ser fram emot att bidra med min långa erfarenhet inom politken, säger Lotta Lindblad Söderman (M).

Under en sluten omröstning i en lokal som Moderaterna försökte hålla hemlig röstades Lotta Lindblad Söderman fram till ny gruppledare för Moderaterna efter Bino Drummund. Lotta Lindblad Söderman blir också ordförande för Kommunstyrelsen (KSO) även om det formellt dröjer till den 25 september då kommunfullmäktige ska godkänna henne.

– Jag har redan satt igång och börjat arbeta och haft möten med gruppledarna för våra samarbetspartier.

Stökigt år

Det har varit ett stökig år för moderaterna i Norrtälje. Först tvingades Kommunstyrelsens vice ordförande, Staffan Tjörnhammar bort från sin post efter att han försökt chockhöja politikernas arvoden. Sedan var partiet tvungna att hantera utpressningshärvan och anklagelserna om sexköp som Kjell Janson var inblandad i. I mars meddelade gruppledaren Bino Drummond att han lämnar.

Nu vill Lotta Lindblad Söderman (M) blicka framåt och bland annat satsa på tryggheten och skärgårdsfrågor.

– Jag vill se till så att det byggs fler bostäder och att Norrtälje får ett bättre klimat för företagarna, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.