• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Henri Seng

Olivers lillasyster: ”Det som sker i orten sker i Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagens manifestation på Sergels torg varvades starka tal med sång, musik och en tyst minut. Linnéa Färjsjö är lillasyster till Oliver som dog 20 år gammal, för snart två år sedan. Hon ville genom sitt framträdande på scenen framföra att hennes bror inte ska bli en i statistiken utan orsak och förändring. Se intervjun med Linnéa här ovan.

Den 8 mars 2017 väcktes Katri Reyna Väänänen mitt i natten av att det plingade på dörren. Utanför stod två poliser i uniform som berättade vad som hade inträffat. Hör hennes tal här.

Mia Dahlbergs väninna förlorade sin son Lukas i våldet. Hon vill visa sitt stöd till familjen och övriga som sörjer sina barn och syskon som har dött.

– Det är fruktansvärt att behöva stå här, säger hon.

Lillemor Andersson känner två av mammorna som mist sina barn och hon åkte till Sergels torg för att visa sitt stöd.

Maritha Ogilvies son Marley blev 19 år. 2015 sköts han på en parkering i Vårby gård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.