• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Huddinge kommun, Stockholms län. Det brinner i en byggnad på Herkulesgatan. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: TT Bild.

Hotad RFSL-ordförande i Stockholm avgår

Uppdaterad
Publicerad

Anton Johansson, ordförande för RFSL Stockholm, lämnar sin post efter hot och skadegörelse mot hemmet, uppger organisationen i ett pressmeddelande.

Ordförande för RFSL Stockholm Anton Johansson avgår efter att ha hotats på sociala medier under en tid, enligt organisationen.

Anton Johansson och hans sambos lägenhet har också utsatts för skadegörelse. Händelsen är polisanmäld och polisutredning pågår, uppger RFSL i ett pressmeddelande.

”En stor sorg för mig”

”Det är ett beslut som tagit tid att landa i och det är en stor sorg för mig att avgå. Att det som skett drabbat min familj i kombination med oron för fler aktioner har påverkat mitt val,” säger Johansson själv i utskicket.

”Mitt engagemang i hbtq-frågor kommer att fortsätta, men engagemanget kommer se annorlunda ut den närmsta tiden.”

LÄS MER: Johansson på SVT Opinion 7 april: ”Sluta blunda för förföljelsen av hbtq-personer i förorten”

Vice ordförande tar över

Under en övergångsperiod tar förste vice ordförande Peter Sidlund Ponkala över posten.

”Att använda trakasserier och hot för att försöka tysta meningsmotståndare är aldrig acceptabelt. Det demokratiska samtalet kräver en respektfull ton såväl internt som externt”, säger han i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.