Hotades med järnrör under våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Under dödshot, med ett järnrör svingandes över huvudet, våldtogs en 16-årig flicka i juni i år i Vårberg, i södra Stockholm, skriver Aftonbladet.

Två pojkar, då 15 respektive 16 år, var ytligt bekanta med flickan när de träffades i en lägenhet i början på juni. Under våld och hot tog de ifrån henne mobiltelefon, bankkort och SL-kort och tvingade ut henne i ett skogsparti där övergreppen fortsatte. Gärningsmännen turades om att filma övergreppen, vilket har utgjort stark bevisning.

– Gråt inte! Var tyst innan jag ger dig den här i skallen! Fucking järnrör, skriker 16-åringen i en filmsekvens där den gråtande flickan utsätts för ett övergrepp av 15-åringen.

Gärningsmännen, som dödshotade flickan om hon skulle vända sig polisen, har nu dömts för grov våldtäkt och övergrepp i rättsak till sluten ungdomsvård i åtta respektive tio månader. De ska betala 165.000 kronor i skadestånd till flickan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.