Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se resenärer vada sig fram till pendelstationen i Huddinge. Foto: SVT/Natalia Czermak

Huddinge station översvämmat under dagen – resenärer fick vada

Uppdaterad
Publicerad

Skyfallet på onsdagen orsakade översvämning vid stationen i Huddinge. Resenärer fick vada fram och enligt reaktioner på sociala medier är det inte första gången detta sker på platsen.

– Det här är ingen ny situation. Pendeltågsstationen ägs inte av kommunen utan det är SL som är ansvariga för den ytan. Om det kommer vatten i tunneln så måste de ha ett system för att forsla bort det. Det gör de med pumpar på plats men sen angränsar stationen till kommunens mark, säger Ezvin Zilic, stadsmiljöchef i Huddinge kommun.

Enligt SL är det Huddinge kommun som ska ansvara för dagvattenrinningen, som ska förhindra så stora vattenmängder och på sätt förebygga vattensamling.

– Om dagvattenavrinningen inte fungerar som den ska, avlägsnar MTR, på uppdrag av oss vattnet inom det område som hör till stationen. Det gör vi för att möjliggöra för våra resenärer att obehindrat ta sig fram till tåget, men förstås även för att skydda till exempel hissar och rulltrappor, säger Elin Lindström, presskommunikatör på SL.

Har hänt förut: ”Inte kommunens ansvar”

Pumparna har tidigare varit ur funktion, men det felet ska ha åtgärdats vid en översvämning förra året. Kommunen har varit på plats under dagen för att få bort vattnet.

– Vi kan inte vänta på att SL ska komma ut så det vi har gjort under dagen i dag är att försöka suga bort det vattnet som finns, men det tar tid. Vi har varit i kontakt med SL och de skulle skicka ut tekniker för att undersöka utrustningen. Det ska göras under eftermiddagen, säger Ezvin Zilic, stadsmiljöchef i Huddinge kommun.

Strax innan kl 18 meddelar Huddinges stadsmiljöchef att vattnet ska vara borta från stationen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer