Foto: Denis Balibouse/Reuters och Bertil Ericson / TT

Huddinge vill döpa gata efter Ingvar Kamprad

Uppdaterad
Publicerad

Den styrande koalitionen i Huddinge kommun vill döpa en gata i Kungens kurva, efter Ingvar Kamprad.

– Ikea och Ingvar Kamprad har betytt väldigt mycket för Kungens kurva och Huddinge kommun, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande.

Ikeas varuhus i Kungens kurva invigdes i juni 1965. Det var då det andra Ikeavaruhuset i Sverige efter det i Älmhult och var fram till 2014 det största Ikeavaruhuset i världen.

– När Ikeavaruhuset byggdes fanns ingenting i Kungens  kurva. Nu är det Skandinaviens största handelsplats, och det har Ikea bidragit starkt till, säger Daniel Dronjak (M).

Ingvar Kamprad 1926-2018

Det byggs om i Kungens kurva och bland annat ska Ikea bygga ut i anslutning till det befintliga runda huset, och Daniel Dronjak ser gärna att Tangentvägen, som blir den nya huvudgatan i framtidens Kungens kurva, döps om till Ingvar Kamprads gata.

– Ikea är Huddinges största privata arbetsgivare och det är många Huddingebor som jobbar eller jobbat på Ikea. Det gäller inte minst alla de ungdomar som fått sina allra första jobb där. Ikea och Ingvar Kamrad har betytt väldigt mycket för Kungens kurva och Huddinge, säger Daniel Dronjak.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln stod det att Ikeavaruhuset i Kungens kurva är världens största. Sedan 2014 är det inte längre så, det största Ikeavaruhuset finns nu i Seoul. Efter tillbyggnaden kommer varuhuset i Kungens kurva återigen vara det största i världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ingvar Kamprad 1926-2018

Mer i ämnet