Se filmen när hunden irrar runt i tunnlarna Foto: Marcela Campuzano

Hund sprang runt på tunnelbanespåret i timmar

Uppdaterad
Publicerad

SL-resenärerna fick ett ovanligt trafikmeddelande under torsdagskvällen då en hund irrade runt på tunnelbanespåret i centrala Stockholm. I fyra timmar försökte ordningsvakter och djurambulans fånga in den stressade hunden.

Hunden började sitt kvällsäventyr i tvärbaneområdet vid Globen vid 20-tiden på torsdagen och dök kort därefter upp i tunnelbaneområdet i Skanstull. Genom tunnlarna rörde sig hunden fram och tillbaka mellan Skanstull och T-centralen under hela fyra timmar, något som tidningen Mitti först rapporterade om.

– Det var många resurser som försökte fånga in den från olika håll, men hunden blev väldigt stressad och rädd. Temporärt stängde vi av strömmen så att ingen skulle komma till skada nere på spåret, säger Andreas Strömberg, presstalesperson på SL.

Tunnelbanetrafiken drabbades av förseningar på upp till 20 minuter, främst på gröna linjen. Viss trafik stängdes av och förarna uppmanades att dra ner på hastigheten i tunnlarna. Först vid midnatt kunde en väktare med hund fånga in den vilsna hunden, som inte hade fått några märkbart allvarliga skador.

– Trafikledningen fick ta över och kontakta ägaren. Vi fick veta att det fanns en rapport om en försvunnen hund av samma ras och utseende i området sedan den 5 januari , så med största sannolikhet så var det den hunden, säger Andreas Strömberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.