Bostadsrätter blir istället hyresrätter Foto: TT

Hundratals bostadsrätter ombildas till hyresrätter

Uppdaterad
Publicerad

I oktober beslutade fastighetsbolaget Wallenstam att 90 bostadsrättslägenheter i Solberga i Stockholm skulle ombildas till hyresrätter. Som en följd av ett lägre intresse ombildas nu ytterligare 290 bostadsrätter.

Först kom beslut om att ombilda 90 bostadsrätter i etapp ett i projektet Orangeriet i Stockholm. Nu meddelar Wallenstam att även etapp två blir hyresrätter istället för bostadsrätter. Dessutom ombildas ytterligare två pågående bostadsprojekt.

”Svag utveckling”

– Mot bakgrund av en fortsatt svag utveckling på bostadsrättsmarknaden har vi fattat beslut om att ombilda ytterligare brf-projekt till hyresrätter. Tack vare vår flexibla affärsmodell kan vi relativt enkelt omvandla projekten. Vi följer naturligtvis utvecklingen framöver, och fattar beslut om upplåtelseform utifrån varje kommande projekts speciella förutsättningar, säger vd Hans Wallenstam.

Senast Wallenstam valde att ombilda bostadrätter till hyresrätter var efter Lehmankraschen vid årsskiftet 2008 och 2009. Då ombildades två projekt i Göteborg och Helsingborg.

Projekt som ombildas

Orangeriet, etapp 2, Stockholm, 80 lägenheter

Umami Park, etapp 1B, Stockholm, 75 lägenheter

Stallbacka Allé, Mölndal, 133 lägenheter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.