Foto: MIGUEL MEDINA/TT

Hur är livet i coronadrabbade Stockholm?

Uppdaterad
Publicerad
Hur har din vardag förändrats? Vad gör du för att fördriva tiden i karantän? Har du idéer om hur man bäst kan hjälpa andra?
Nu är chatten stängd, tack för att ni delade med er av era upplevelser i ett coronadrabbat Stockholm.

SVT rapporterade · Hur är livet i coronadrabbade Stockholm?

Välkommen till chatten! Här kan du berätta om vardagslivet i coronakarantän, ge tips på tidsfördriv eller uppmuntra andra i en annorlunda tid.
09.39
Med tanke på hur stor andel ensamhushåll det finns, speciellt i Stockholm, borde karantänen inte innebära så stora skillnader från det vanliga livet. Jag har bott ensam sedan 90-talet och livet den senaste månaden har inte inneburit några direkta förändringar alls.

Är mer försiktig ja, går ut mindre på stan, handlar mer sällan i matbutiken, tar inte initiativ till att träffa folk utöver jobbet. Annars allt som vanligt för egen del. Hade tänkt besöka min pappa, men då han är snart 70 och definitivt i riskgrupp avstår jag. Vi pratas vid i telefon flera gånger i veckan istället, något vi gör i vanliga fall också.

Igår gick jag till Skansen och promenerade i friska luften och tittade på djuren. Ett tips till Stockholmare att passa på att gå dit där det är lätt att vara ifred men ändå uppleva något trevligt.
09.39
Jag håller själv avstånd till andra och håller mig ifrån platser jag inte måste till.
Men jag var tvungen att åka till apoteket i Vällingby centrum igår och där var det som en vanlig lördag. Mycket folk överallt och bara på apoteket såg jag att folk höll extra avstånd till varann. Jag gick förbi HM, med långa täta köer.
Bussarna 179 och 541 såg ut att vara lika fullsatta som vanligt.
Skulle inte kunnat gissa att det råder pandemi med råd om distansering.
Det fanns information om corona blandat med vanlig reklam på reklampelare, men bara på svenska.
09.53
Vi jobbar hemifrån och undviker sociala arrangemang. Ska vi träffa någon (som är frisk) gör vi det utomhus.

Ett av barnen har hemmastudier som fungerar mycket bra.

Barnen spelar fotboll och vi är glada över att den idrotten kan fortsätta (nästan) som vanligt.

Vi reser inte bort under påsken till stugan av solidaritet till landsbygden. Jag önskar fler gör på det sättet! Viktigt!
10.52
Jag är bekymrad över 70+ som är på lokaler . Uppfattar att de känner sig förödmjukade MEN det handlar om deras känslighet generellt sätt pga ålder. Vi älskar er och är rädda om er MEN ni behöver också ta ert ansvar.
10.52
Vad ska jag göra som hade tänkt gå i pension om två år med mitt pensionssparande lågpriskedjan? Ska jag sälja allt nu eller sitta lugnt i båten.
10.52
Stannar hemma så gott det går med familjen på helgerna. På vardagarna så jobbar jag men är väkdigt försiktig och tar avstånd. Håller andan när folk går förbi. En sak som verkligen förändrats är hur ofta jag tvättar händerna.
10.52
HEJ Frida Coronadrabbade inte bra
10.52
Märklig känsla! Den ska passera och frågan är bara hur snabbt/långsamt det går. Stackars äldre och dementa. De kan inte greppa detta, ej heller komma ihåg att man inte ska gå ut. Vårsolen lockar ut dem ändå. Dessvärre.
10.53
Jag jobbar hemifrån sedan tre veckor - min arbetsplan var tidigt ute med att rekommendera medarbetarna att göra så. Barnen går i skolan, men då alla verkar noga med att inte gå dit om man har minsta symptom så är det ganska glest i klassrummet. Min fru jobbar som vanligt, hon behövs på sin arbetsplats - men undviker alltför fulla bussar och promenerar till jobbet istället.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer