Hyrsjuksköterskan Milo tjänar upp till 100 000 i månaden – tar lönekampen på Tiktok

Publicerad

”Vad är värdet av en sjuksköterska?” Den frågan ställer sig Milo Bescher, som driver en lönekamp för vårdpersonal – på Tiktok.

Där uppmuntrar han till livet som hyrsjuksköterska. Något som enligt honom kan ge högre lön och mer tid för återhämtning.

– Vi blir inte ersatta utifrån vår kompetens, vi är ofta skillnaden mellan liv och död, säger han.

I sociala medier visar 28-årige Milo Bescher upp livet som specialistsjuksköterska. Sedan ett år tillbaka arbetar han i USA, men är hemma då och då för jobb i Sverige. På Tiktok delar han med sig av vad han tjänar och hur man kan få upp sin lön genom att jobba inom bemanning – något som både inspirerar och provocerar.

– Det handlar om att sjuksköterskan inte har tillräckligt hög lön i grunden, säger han.

Tjänar 65 000–100 000 i månaden

Han berättar att han tjänar mellan 65 000 och 100 000 kronor i månaden i Sverige beroende på hur mycket och var han jobbar. För honom handlar det inte bara om pengarna, utan också om att kunna styra sin egen tid och få tid för återhämtning.

Ibland har han fått visa upp lönespecar på Tiktok för att följarna ska tro honom.

Kan du förstå att folk blir provocerade?

– Nej, svarar han.

Se Milo Bescher berätta om varför han började uppmärksamma ämnet på sociala medier i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.