Foto: NRK

Idag faller domen kring kanotolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Idag kommer domen i rättegången mot en ledare som var ansvarig för konfirmationslägret vid Ånnsjön utanför Åre, då två pojkar från Sollentuna skadades allvarligt efter att ha fallit i det iskalla vattnet.

Det var förra sommaren som ungdomar från Sollentuna var på konfirmationsläger i Åre. Under en paddlingstur på Ånnsjön blåste det upp och började gå höga vågor på fjällsjön. Två av kanoterna med konfirmander välte och sex ungdomar föll i det kalla vattnet och blev kraftigt nedkylda.

Först efter drygt två timmar hade räddningstjänst och fjällräddare lyckats hitta alla som fallit i vattnet. Två pojkar i 15-årsåldern var mycket allvarligt skadade och flögs till sjukhus i Trondheim. Då hade båda två drabbats av hjärtstopp och behövde vård på intensiven.

En av dem var 15-årige Leo som överlevde olyckan men som idag lider av bestående muskel- och nervskador.

– Olyckan har fått sådana fruktansvärda konsekvenser och kunde med små medel ha undvikits, har Leo Wågbergs mamma Linn Wågberg tidigare sagt till SVT Nyheter Jämtland.

En lägerledare åtalades för vållande av kroppskada, och idag klockan 11 kommer domen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kanotdramat på Ånnsjön

Mer i ämnet