Jimmy och Nahla Andersson tänkte åka skridskor på Zinkensdamms IP på söndagsmorgonen – men fick vända vid de låsta grindarna. Foto: Pia Heick/SVT

Idrottsverksamheten tillfälligt stoppad för barn och unga

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen stängde Stockholms stad alla idrottsanläggningar både inom- och utomhus. Även biblioteken är stängda och kulturskolans verksamhet inställd.

– Smittskydd Stockholm har gett oss de här råden och därför inför vi  coronarestriktioner med kort varsel, säger idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C).

Zinkensdamms utomhusis på Södermalm är en av anläggningarna som stängt och på söndagsmorgonen fick flera besökare vända vid de låsta grindarna.

– Vi hann faktiskt åka igår men nu får vi gå hem igen, säger pappa Jimmy och dottern Nahla Andersson.

Inställd idrottsverksamhet för barn och ungdomar

All organiserad idrottsverksamhet för barn i alla åldrar är nu inställd. Tider i sporthallar och utomhusfotbollsplaner är därmed avbokade, med undantag för elitidrotten.

– Det känns tråkigt att stänga alla utomhusisar eftersom skridskoåkning är en populär familjeaktivitet under jullovet, men vi ville undvika folksamlingar och resande inom regionen, säger Karin Ernlund (C).

Kulturskola och bibliotek stängda

Även Kulturskolans lovkurser och kortkursverksamhet under jul- och nyårshelgerna ställs in, förutom de aktiviteter som går att göra om till digital verksamhet. Beslutet gäller från och med söndag 20 december till 24 januari 2021.

Utomhusanläggningarna kommer att vara belysta under kvällstid av trygghetsskäl, men Stockholms stad avråder från spontan gruppidrott. Foto: Pia Heick/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.