Inbrott och polisattacker efter strömavbrott i norra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Under ett stort elavbrott i norra Stockholm gjordes inbrott i flera affärer och personer försökte skrämma iväg polisen med fyrverkerier och grön laser. Elavbrottet i Spånga-Tensta drabbade cirka 12.000 hushåll, men alla ska nu har fått elen tillbaka.

Strömmen försvann strax efter klockan 20 och avbrottet varade till 22-tiden under söndagskvällen.

– Det fanns ingen el, internet eller nätverk för att ringa eller sms:a i två timmar. Stora delar av Järva var nedsläckt, säger en kille som är född och uppvuxen i området och bor i Tensta i dag.

Flera polisbilar ska ha patrullerat runt i olika områden i Järva vilket innefattar bland andra stadsdelarna Spånga, Tensta, Rinkeby och Hjulsta.

– Det blev flera inbrott, bland annat två butiker i Tensta centrum och en butik i Rinkeby allé, berättar källan, som väljer att vara anonym, till SVT Nyheter Stockholm.

Han berättar också att fyrverkerier sköts mot polisen och att folk försökte skrämma bort polisen med att vifta grön laser mot dem. Brandkår och ambulans var också på plats.

Polisen bekräftar informationen

– Ja, det stämmer att det är tre ställen som blivit utsatta för skadegörelse och inbrott, det är det vi känner till, säger Peter Asp på polisens Länskommunikationscentral.

SVT Nyheter: Har någon kommit till skada?

– Ingen person har kommit till fysisk skada vad vi vet.

SVT Nyheter: Och poliserna som ska ha blivit bortskrämda med fyrverkerier och laser?

–  Vad jag vet ska inte heller någon polis ha kommit till skada, säger Peter Asp.

I Tensta som elen slogs ut

– Det var ett skydd i ett ställverk i Tensta som slagit ifrån, säger Ellevios pressansvarige Jonatan Björck till TT.

SVT Nyheter fortsätter följa händelseutvecklingen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer