Foto: Henrik Montgomery/TT

Inflyttningar på Nya Karolinska kan försenas

Uppdaterad
Publicerad

De it-problem på Nya Karolinska, som SVT Nyheter Stockholm tidigare rapporterat om, riskerar nu att få fler konsekvenser. De inflyttningar som var planerade under våren kan försenas.

På grund av problemen med it-systemet på Nya Karolinska kan de inflyttningar av vårdverksamheter som skulle skett i april och maj i år försenas, rapporterar Svenska Dagbladet.

– En tredjedel av verksamheten är redan flyttad men men för att inte riskera patientsäkerheten så kan resterande inflyttningar skjutas upp till i höst säger Anna Starbrink (L), sjukvårdslandstingsråd till Svenska Dagbladet.

Nya Karolinska sjukhuset

Enligt Karolinska själva förbereder personalen att flytta enligt planen.

– Under förutsättning att de tekniska problemen löses kan vi flytta enligt plan. Personalen förbereder för en flytt enligt plan men vi måste kunna garantera en patientsäker flytt, säger Malin Benno Bjurström på Karolinskas presstjänst till SVT Nyheter Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya Karolinska sjukhuset

Mer i ämnet