• Viktigt meddelande:

    Kraftig brand i stora flishögar i hamnen i Norrköping. Kraftig rökutveckling. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation vid obehag. Läs mer

En kondoleansbok bredvid ett tänt ljus och ett fotografi på Benny Fredriksson på Kulturhuset i Stockholm. Foto: TT

Inga anklagelser om sexuella trakasserier mot Benny Fredriksson

Uppdaterad
Publicerad

Efter anklagelserna och kritiken mot Benny Fredrikssons ledarskap på Kulturhuset Stadsteatern startades en utredning. Nu visar den preliminära rapporten att det inte finns några anklagelser om sexuella trakasserier mot Benny Fredriksson.

Efter en granskning av Aftonbladet kom det fram mycket kritik mot Kulturhuset Stadsteaterns mångårige chef Benny Fredriksson för hans ledarstil och granskningen ledde i slutändan till att han avgick. I samband med turbulensen startade Stockholms stad en utredning som nu är klar, men efter beskedet om att Benny Fredriksson tagit sitt liv väljer nu staden att vänta med att offentliggöra den.

”Med hänsyn till den känsla av sorg som så många känner nu kommer överlämnandet av rapporten inte att ske idag. Vi ber om respekt för detta beslut”, skriver Malin Marcusson, kommunikatör på Stockholms stad i ett mejl till SVT.

Finns inga anklagelser om sexuella trakasserier

Men medarbetarna på Kulturhuset Stadsteatern har fått muntlig information om delar av innehållet i rapporten. Rapporten visar bland annat att det inte finns några anklagelser mot Benny Fredriksson eller ledningen som handlar om sexuella trakasserier, enligt Stockholms stad. Resultatet om arbetsmiljö och ledarskap har ännu inte offentliggjorts.

Deniz Duvarci, vice ordförande i fackklubben på Kulturhuset stadsteatern, hänvisar till Mika Romanus på Teaterförbundet.

– Det hölls ett möte idag, bekräftar hon för SVT, men rapporten presenterades inte. Mycket mer finns inte att säga.

– Det pågår en bra dialog mellan arbetsgivare och fack i denna mycket svåra situation, vår uppgift just nu är att ge våra medlemmar ett så stort stöd som möjligt.

Utredningen har pågått några månader och totalt har 135 personer hört av sig i utredningen, skriver Malin Marcusson.

SVT har sökt Kulturhuset Stadsteatern.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Benny Fredriksson 1959-2018

Mer i ämnet