Foto: SVT/TT

Aftonbladet PO-anmält för Benny Fredriksson-granskning

Uppdaterad
Publicerad

Aftonbladet har anmälts till Allmänhetens pressombudsman, PO, för sin granskning av Kulturhusets tidigare vd Benny Fredriksson, som tog sitt liv i mars i år. Det berättar hans hustru Anne Sofie von Otter i Sveriges Radios program Söndagsintervjun.

I december 2017 lämnade Benny Fredriksson sitt jobb som vd för Kulturhuset Stadsteatern. Detta efter omfattande medierapportering om hans ledarskap, som beskrevs som hårdfört. Under en resa till Australien i mars i år tog Fredriksson sitt liv.

Aftonbladets granskning av Fredriksson har fått mycket kritik, och i Sveriges Radios nya avsnitt av Söndagsintervjun berättar Fredrikssons hustru Anne Sofie von Otter att tidningen anmälts till PO.

– Det pågår ju ett PO-ärende om det här. Och då får vi höra från Aftonbladet hela tiden att de har gjort rätt. Och så säger vi ”nej ni har gjort fel därför att...”. Men då säger de ”nej vi har ändå gjort rätt”. Så detta pågår, säger Anne Sofie von Otter till Sveriges Radio.

Lena K Samuelsson, publisher för Aftonbladet, har ingen kommentar till ärendet.

– Nej, det har jag inte, den ligger hos pressombudsmannen, det är viktigt att den processen får löpa inom systemet, säger hon till Kulturnyheterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.