Benny Fredriksson har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Benny Fredriksson, tidigare vd för Kulturhuset Stadsteatern, har avlidit. Han blev 58 år gammal.

Benny Fredriksson arbetade i 16 år som vd för Kulturhuset Stadsteatern. Han hade tidigare arbetat som både skådespelare och regissör, bland annat på Kungliga Operan, Göteborgs stadsteater, Riksteatern och Stockholms stadsteater.

”Känner djup sorg”

Han blev 58 år gammal och gick bort under en vistelse utomlands.

– Alla våra tankar går i denna stund till Bennys familj. Benny Fredriksson har under sina många år i Stockholms stad varit en högt värderad och mycket betydelsefull medarbetare. Han har varit en ledande personlighet i stadens och landets kulturliv. Vi är många som känner en djup sorg över Bennys allt för tidiga bortgång, säger Ingela Lindh, vd för Stadshus AB och Sture Carlsson vd för Kulturhuset Stadsteatern i ett pressmeddelande.

Avgick förra året

Av hänsyn till familjen vill de inte lämna fler kommentarer.

I december 2017 avgick Benny Fredriksson efter 16 år som vd för Kulturhuset Stadsteatern. Det har pågått en utredning mot Fredriksson efter anklagelser från flera medarbetare om att hans ledarstil varit alltför tuff.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.