Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Stadsteatern ställer in kvällens föreställningar

Uppdaterad
Publicerad

Benny Fredriksson, Stadsteatern Kulturhusets tidigare vd har avlidit. På söndagen kommer en minnesstund att hållas.
– Av omtanke om vår personal har vi tagit beslutet att ställa in kvällens teaterföreställningar. Vi hoppas på förståelse från vår publik, säger Sture Carlsson, VD Kulturhuset Stadsteatern.

Kvällens föreställningar Du & jag, Åtta kvinnor och My fair lady ställs in. Det är endast barnens Ronja Rövardotter som spelas under söndagen.

– Vi är djupt chockade och förkrossade av Bennys alltför tidiga och tragiska bortgång. Vi har under förmiddagen haft flera samlingar med personalen och många samtal. Det kommer vi fortsätta att ha under lång tid. Sorgen över vad som inträffat är stor och vi behöver ta hand om varandra och vara tillsammans i denna svåra tid, säger Sture Carlsson, VD Kulturhuset Stadsteatern.

Från och med idag finns minnesbord och kondoleansböcker utställda på flera platser i huset, Klarafoajén, Stora scenens foajé och Plattanrummet.

Inställda föreställningar

Visa

Du & jag, Åtta kvinnor och My fair lady ställs in.

De som har biljetter till kvällens föreställningar kan vända sig hit för att göra ett återköp alternativt byta dag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Benny Fredriksson 1959-2018

Mer i ämnet