Anne-Charlotte Söreskog, på Serafens vård- och omsorgsboende. Foto: SVT

Inga restriktioner på Stockholms äldreboenden

Uppdaterad
Publicerad

Äldre personer, särskilt sjuka, är den grupp som anses vara mest utsatt vid en coronasmitta. Stockholms stads äldreboenden går nu ut och informerar personal och anhöriga om vikten av bra hygien. Men några restriktioner för de som nyligen besökt ett riskområde finns inte.

Tvätta händerna och stanna hemma vid symptom på förkylning, det är uppmaningen till stadens äldreboenden. Men personal som besökt områden som Folkhälsomyndigheten bedömer som riskområde ska ändå komma till jobbet.

– Är man frisk ska man vara på jobbet, är man sjuk så ska man vara hemma, säger Patric Rylander, äldredirektör i Stockholms stad.,

Patric Rylander menar att Stockholms stad följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Ingen oro bland äldre

Anne-Charlotte Söreskog jobbar som aktivitetsansvarig på Serafens vård- och omsorgsboende. Hon upplever inte att de äldre känner sig oroliga för en spridning av coronaviruset.

– Jag tror att man känner sig ganska trygg här, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet