Ingen konsert på Sergels torg

Uppdaterad
Publicerad

Som en del i festivalen Stockholm Act skulle bandet Bob hund spela på Sergels torg på torsdagen. Nu säger polisen nej till konserten.

Festivalen, som vill uppmärksamma en hållbar utveckling, invigdes i tisdags. Förutom konserter kommer även seminarium och utställningar att hållas.

På torsdagen skulle bandet Bob hund ha gjort en gratiskonsert på Sergels torg. Men poliser ger inte tillstånd till det, skriver Stockholm direkt.

– Platsen är olämplig för en konsert. Då det inte är någon entré kan man inte veta hur många som kommer, det kan bli väldigt trångt. Tänk om det kommer 8.000 personer, säger Björn Knutsson på polisens tillståndsenhet, till tidningen.

Stockholm Act skriver på sin facebooksida att konserten flyttas till Studion i Kulturhusets bottenplan, och att platserna därmed blir färre. Konserten är fortfarande gratis, men biljetter måste hämtas ut i förväg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.