Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den grönblå majoriteten är positivt inställd till försäljningen medan alla i oppositionen förutom SD är kritiska. Hör om åsikterna som går isär. Foto: Lovisa Dehlin/SVT

Politiker kritiska mot att Engelska skolan får köpa lokaler i Gubbängen

Uppdaterad
Publicerad

Nu får Internationella Engelska skolan (IES) möjlighet att köpa den fastighet i Gubbängen där de hyrt in sig sedan slutet av 90-talet. Och det råder delade meningar om skolköpet hos stadens politiker. Den grönblå majoriteten är positivt inställd till försäljningen medan alla i oppositionen förutom SD är kritiska till att skolkoncernen vid köpet får full rådighet över fastigheten.

Hos Feministisk initiativ finns en oro att IES i framtiden gör sig av med lokalerna och att det skulle stå skattebetalarna dyrt.

– Lägger skolan ner kommer fastigheten stå tom och det kräver då att Stockholm stad köper tillbaka fastigheten. Det kommer kosta skattebetalarna otroligt mycket pengar att göra ett sådant återköp, säger Lisa Palm, gruppledare Feministiskt initativ.

Under onsdagen fattade kommunstyrelsen beslut om vidare etablering av Internationella Engelska skolan i Stockholms stad.

– Det är glädjande att vi som hyresgäst får möjligheten att ta ansvar för att vidareutveckla den fastighet där Internationella Engelska skolan Enskede haft sin hemvist i mer än tjugo år. Genom detta kommer skolan att kunna finnas kvar i samma lokaler för en lång tid framöver, säger Jörgen Stenquist, vice vd på Internationella Engelska skolan.

Hör om de olika åsikterna om fastighetsförsäljningen i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.