Hör Isabel Smedberg-Palmqvists (L) vision om Stockholmsskolan. Foto: SVT

Isabel Smedberg-Palmqvist (L) nytt skolborgarråd

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen har Isabel Smedberg-Palmqvist (L) nominerats till skolborgarråd i Stockholms stad. Hon kommer att väljas formellt vid kommunfullmäktiges sammanträde den 2 mars.

Det var i januari som Lotta Edholm valde att hoppa av sitt uppdrag efter 21 år. Nu är det klart vem det blir som ersätter henne. Under onsdagen har Isabel Smedberg-Palmqvist (L) nominerats till skolborgarråd i Stockholms stad. Hon kommer att väljas formellt vid kommunfullmäktiges sammanträde den 2 mars, skriver Liberalerna i ett pressmeddelande.

– I vårt parti är skolan inte bara en fråga i mängden, utan själva fundamentet för människors möjligheter att forma sitt liv. Därför är jag oerhört hedrad att bli nominerad till skolborgarråd i dag. Jag ser fram emot att fortsätta det omfattande arbete som Lotta Edholm påbörjat för att höja kunskapsresultaten i Stockholms skolor, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L), tillträdande skolborgarråd.

Fokus på skolan

Hon kommer närmast från Liberalernas riksorganisation där hon arbetat tillsammans med partisekreteraren med bland annat organisation- och ledarskapsutveckling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.