Foto: Tobii och TT

IT-företaget anställde hundra – saknar ändå personal

Uppdaterad
Publicerad

IT-företaget Tobii, som utvecklar olika program för att kunna styra datorer med ögonen, är ett av alla företag som vittnar om att det är svårt att hitta personal.

Företaget har 800 anställda, häften av dem finns i Sverige och då i Stockholm. Och det det är särskilt i Stockholmsregionen som behovet av arbetskraft har varit stort, det senaste året har företaget nyanställt hundra personer.

– Vi är i stort behov av rekrytering. Men det är inte lätt att hitta folk så därför letar vi internationellt och försöker underlätta med visum och bostad, säger Sara Hyléen, kommunikationschef på Tobii.

Till exempel har företaget ett antal lägenheter som anställda kan hyra fram tills att de har hittat eget boende. Och när de väl hittar en person som har rätt kompetens är saken klar.

– Hittar vi en bra person så anställer vi direkt. Det minskar på kostnaderna om det går snabbt, säger Sara Hyléen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.