Foto: SVT

IVO granskar Nya Karolinska

Uppdaterad
Publicerad

Efter kritiken mot Nya Karolinska i Solna så har Inspektionen för vård och omsorg beslutat inleda tillsyn.

I ett pressmeddelande från sjukhuset framgår att IVO även har begärt ut handlingar rörande avvikelser och patientsäkerhetsrisker på Nya Karolinska i Solna från starten i slutet på november 2016 fram till i dag.

Syftet med tillsynen är att säkerställa att vårdgivaren vidtar de åtgärder som krävs för att uppnå hög patientsäkerhet. Handlingarna ska vara IVO tillhanda senast den 17 februari och IVO kommer att genomföra en inspektion den 3 mars.

Nya Karolinska sjukhuset

”Ser allvarligt på situationen”

Enligt sjukhusets pressmeddelande har Karolinska arbetat intensivt med de tekniska problem som uppkommit sedan driftsättningen i november.

”Karolinskas sjukhusledning, verksamheten och tekniska experter har hela tiden fokus på att analysera och åtgärda de tekniska problemen och ser allvarligt på den uppkomna situationen”, skriver man i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya Karolinska sjukhuset

Mer i ämnet